vrijdag 5 september 2008

welke leeftijd voor een avondje alleen?

" Rick, je moet vanavond zelf je fles melk maar warm maken, want ik ga uit. "
zoiets kan je natuurlijk niet zegen tegen een kind van een half jaar. Nee, dan moet je het savonds feesten afslaan. Of een oppas nemen.



Maar wanneer weet je nou dat je kind best een avondje alleen kan laten? Hoe oud denk jij dat ze ongeveer daarvoor moeten zijn? Zou jij (snel) je kind alleen laten in huis? waarom? vertel!

6 opmerkingen:

karlijn zei

Hee, wij zijn Robin en Karlijn en we zijn aan jou gekoppeld.
Succes met je blog.

Kinderen zei

Ik zou mijn kind niet zo snel alleen thuis laten, omdat sommige kinderen daar nog niet oud en klaar gegoeg voor zijn. Bijv. deuren voor vreemden openen, dat ze in de donker bang zijn en bang zijn dat er een monster onder het bed zit enz.

Om ze een avond alleen thuis te zitten zullen ze denk ik 14 jaar voor moeten zijn misschien zelfs ouder, het hangt ook grotendeels van het kind af.
Maar goed dit is mijn menig!

Melanie Smits zei

Ik zou mijn kind ook niet zo snel alleen thuis laten, zoals zakiya al zegt bijvoorbeeld met deur open doen voor vreemden je kan wel zeggen tegen je kind dat ze de deur niet open moeten doen voor vreemden maar je weet nooit wat ze doen als ze alleen zijn.

Ik denk dat een kind als het in groep 8 zit dus 12 jaar dat het dan wel alleen thuis kan blijven, zelf was ik ook 12 jaar toen ik alleen thuis bleef maar dat was dan alleen voor een avondje niet voor een heel weekend.

Anniekvanderwilk zei

Ik zou mijn kind ook niet snel alleen thuis laten, ik ben het met Zaki eens, met deuren open doen en dergelijke. Ik vind wel dat het aan het kind zelf ligt, je merkt aan je eigen kind wel of die er klaar voor is of niet. Sommige kinderen kunnen het wel en sommige kinderen kunnen het niet of/en vinden het eng.

Marlie zei

Ik denk zelf dat je ook aanvoelt of je je kind het aan kan om een avondje alleen te zijn. Elk kind is natuurlijk anders. de een kan veel zelfstandiger zijn dan de ander.
maar ik zal mijn kind zeker niet jonger dan 12 alleen laten thuis. Dan denk ik dat hij/zij dan gewoon nog te jong is. ( als je tenminste echt de hele avond weg blijft. )
Ik zou de buren inlichten, of iemand anders die in de buurt woont. zodat mijn kind altijd nog daarheen kan bellen.
voor de rest ben ik het met jullie eens.

Patricia zei

Ik vind zelf ook dat je een kind niet zo snel alleen moet laten. Als er wat gebeurd, dan weet het kind niet wat hij of zij moet doen. Ik denk dat de goede leeftijd ongeveer 13 of 14 jaar is om alleen thuis te blijven. Want dan krijgen kinderen ongeveer een beetje een verantwoordelijkheidsgevoel.
Dit is mijn mening.